سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی در همایش مجتهد شهید در قم

حوزه/ رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، به تشریح ابعاد شخصیتی و سیاسی شهید سید مصطفی خمینی پرداخت.

به گزارش خبرنگار به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید حمید روحانی امروز در آیین گرامیداشت ارتحال آیت الله سید مصطفی خمینی که به شکل برخط برگزار شد، گفت: بزرگترین مشکلات تاریخ بشریت، جهالت است که تا زمانی که این جهالت وجود داشته باشد ظلم و بی عدالتی و..  هم باقی است.

رئیس بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی، افزود: جهل به معنی بی سوادی نیست، بلکه به معنی بی خردی و بی بصیرت بودن است. جاهلان نمی توانند حقیقت و سعادت را درک کنند و جامعه را به سوی سعادت پیش ببرند. اینکه می بینیم پیامبران خدا در زمان بعثت همه تلاش خود را می کردند که به جامعه بصیرت ببخشند و جامعه را رشد دهند زیرا تا زمانی که انسان رشد سیاسی و اجتماعی پیدا نکند و در جهت خردمندی، کسب توانایی نکند نمی تواند برای جامعه مفید باشد.

این استاد تاریخ انقلاب اسلامی، بیان داشت: انسان هایی در جامعه می توانند کامیاب و سعادتمند و سعادت بخش باشند که از جهالت بری باشند. وقتی در سیره بزرگان دینی و ملی مراجعه می کنیم، می بینیم که بزرگترین عامل سعادت آنها رهایی از جهالت بوده است.

وی گفت: امام راحل از بصیر ترین انسان های تاریخ است، زیرا در دهه ای قبل چیزی می گفتند که در سالهای بعد همه به آن مساله می رسیدند. امام در دهه ۲۰ فرمودند، اگر امروز برای خداوند جهاد نکنید در آینده دشمنان همه آبرو و شرف شما را می برند که دوران شما از دوران رضاخان سخت تر شود. این مساله را در بیست بعد دریافتیم.

استاد حوزه بیان کرد: امام(ره) در دوران رضاشاه یک طلبه بودند، ولی زمانی که رضاشاه روی طلاب برای آزمون فشار آورد، در پاسخ به یکی از اساتیدشان که گفت  این مساله اصلا بد نیست و طلاب کم سواد از حوزه بروند فرمودند، هدف رضاشاه این است که فضلا و اندیشمندان و عالمان را بشناسد و آنها را سرکوب کند.

نویسنده و پژوهشگر تاریخ تصریح کرد: امام راحل در دهه چهل خطاب به طلاب بیان می کند که جرم شما طلاب، دانش شما است و این جرم را دانشگاهیان هم دارند و به همین دلیل دائما در حال سرکوب هستند. مرحوم سید مصطفی خمینی هم آینده نگر و آگاه به زمان بود.

وی افزود: یکی از ویژگی های شهید مصطفی خمینی آن بود که آینده را می دید و لذا در نجف هم که بودند آرام نمی نشستند و دائما با نامه نگاری به شخصیت های علمی و سیاسی و اجتماعی آنها را از خطرات مختلف آگاه می ساخت. وی در خصوص ترویج تاریخ دو هزارساله به جای تاریخ هجری هشدار داده بود که سالها بعد هم عملی شد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: ایشان در پیام دیگری بیان می کند که ای ملت مسلمان و دوستان ایرانی اگر سستی کنید و از مبارزه سرپیچی کرده و از خواب غفلت برنخیزید بدانید که دیگران در فکر و کمین شما نشسته اند. اگر بخواهیم نامه هایی که شهید سید مصطفی خمینی برای گروه ها و جریان های سیاسی ارسال کردند به اندازه یک کتاب است.

استاد حوزه بیان کرد: دلواپسان انقلاب مادر انقلاب هستند، زیرا برای آنها وطن و انقلاب مهم است، ولی کسانی که دلواپس نیستند هیچ چیز برایشان مهم نیست. تنها هوس آنها این است که یک آقا بالای سر داشته باشند و دنباله رو باشند. ذلت برای این افراد یک افتخار است.

نویسنده و پژوهشگر تاریخ تصریح کرد:  امروز کسانی را شاهد هستیم که دچار  خود بینی هستند که نه وطن برای آنها مطرح است نه دین. در دفاع مقدس بسیاری از همین مدعیان اصلا پای در جنگ نگذاشتند و منتظر بودند که ایران شکست بخورد و آمریکا به ایران برگردد. الان هم دنبال آن هستند که آمریکا به ایران برگردد. انسانی که از عقل و اندیشه تهی است، سازشکار و وابسته می شود و ذلت پذیری را برای خود افتخار می داند.

تحریف صلح امام حسن(ع) باعث ایجاد برجام شد

وی افزود: چرا دلواپسان ما از سخنان خاصی که در خصوص امام حسن(ع) مطرح شد، ناراحت شدند، این گروه با آزادی بیان مخالف نیستند، بلکه انسان مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد. تحریف صلح امام حسن(ع) باعث ایجاد برجام شد و امروز هم نیروهای انقلابی می ترسند که برجام دوم و سوم شکل نگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: ما افتخار میکنیم به کسانی که در مقابل تحریف ها ایستادند. کسانی که در مقابل این سخنان ایستادند ثابت کردند که اسیر جو نمی شوند. کسانی که در زمان شاه ادعای مبارزه و زندان دارند و امروز هم ساکت هستند و می خواهند با ظالم بسازند یا آن زمان دروغ می گفتند یا جو گیر بودند. 

مبارزه آقا مصطفی با نفوذی ها

استاد حوزه بیان کرد: انسانی که به دنبال مبارزه با ظلم است به دنبال افراد نیستند، بلکه روی اصول می ایستد. سید مصطفی خمینی با بعثی ها مقابله می کرد حتی با کسانی که در حوزه سعی می کردند نفوذ کنند مبارزه می کرد. ایشان در دوران نجف با افراد بی سواد و دنیا طلابی مواجه بود که می خواستند در حوزه رساله چاپ کنند. وی می گفت که ۵۰ رساله چاپ شده است که صلاحیت علمی و دانشی ندارند. حتی کار به اینجا رسیده است که رساله خود را پخش می کنند، ولی این رساله ها که به درد مردم نمی خورد به مغازه ها می رود و آنها را خرد می کنند و در آن اسباب و وسایل و اجناس می گذاشتند. 

نویسنده و پژوهشگر تاریخ تصریح کرد: سرگذشت و تاریخ برای کسانی عبرت آمیز بود که اولوالالباب و خردمند باشند. سید مصطفی خمینی روی مساله نفوذ دشمن در حوزه به شدت حساس بود. وی می گفت که عناصری از سیستم های جاسوسی می خواهند در حوزه نفوذ کنند که راه انقلاب را ببندند. ایشان سعی می کرد از ورود چنین افرادی جلوگیری کند.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: سید مصطفی خمینی هیچگاه فریب هیچ کسی را نخورد. ایشان در مقابل فتنه گری هایی که در خصوص مجاهدین آن زمان و منافقان انجام شد با شناخت دقیق ایستاد. سید مصطفی خمینی تحلیل دقیقی روی کارهای ساواک داشت و آن مسایل را بیان می کرد. 

وی گفت: دو نفر از کسانی که علیه کتاب شهید جاوید جوسازی می کردند از ساواک بودند و همگان پس از انقلاب چهره آنها را شناختند. این نتیجه همان بصیرت و خردمندی و دوراندیشی ایشان بود. ایشان جریان های انحرافی را به خوبی می شناخت و با آنها مقابله می کرد.

استاد حوزه بیان کرد: امیدواریم مردم و شخصیت های ما به خوبی از این سید بزرگوار درس بگیرند و اجازه ندهند عده ای جاهل بر موج انقلاب سوار شوند و انقلاب را به بیراهه بکشانند. اگر امروز رهبری در جامعه حضور نداشت و در مقابل این تصمیم طلب ها نمی ایستاد انقلاب ما ذبح شده بود. باید در این روزها بیشتر از پیش نگران خطراتی که ممکن است به انقلاب وارد سازند باشیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha